Hvid chokoladeskum

Fredag den 2. januar 2015

Print opskrift

Original opskrift:
Hjemmet

Ca. 6 personer Husblassen lægges i blød i en ½ liter iskoldt vand i en ½ time.
Mælken opvarmes til ca. 75 grader.
Imens hakkes chokoladen fint & kommes op i en stor skål.
Halvdelen af den 75 grader varme mælk hældes over chokoladen, rør godt.
Tilsæt den resterende varme mælk lidt ad gangen under stadig omrøring. Husblassen vrides for vand og kommes direkte op i "chokolade mælken" og smelter med.

Æggehviderne piskes stive med en håndmikser. Tilsæt vanillepulveret når æggehviderne er stiftpiskede og pisk yderligere et par minutter.
1/3 del af vanilje marengsen kommes op i chokolade blandingen.
Rør godt.
Denne vaniljemarengs – chokoladeblanding kommes op i skålen med den resterende vaniljemarengs.
Vend nu forsigtigt til chokolade skummet er ensartet.
Fordel straks skummet i de 6 udvalgte glas.

Pynt med spiselige blomster, fint revent chokolade eller anden pynt.
Kan holde sig i køleskabet i 2 dage.
Velbekomme!