Speltboller

24. marts 2013

Print opskrift

Man får den lækreste, luftige dej ved at ælte denne speltdej på køkkenmaskine, men den kan også æltes i hånden.

Placer små kugler af dej i en bageform beklædt med bagepapir.
Når bollerne er bagt pensles de med lidt smeltet smør som suger ind i bollerne og giver dem en lækker overflade. Her kan bollerne drysses med lidt havregryn eller sesam. Resultatet er fantastisk luftige fødselsdagsboller eller bare lækre boller til eftermiddagskaffen.

Ingredienser:

Fremgangsmåde:
Kom vandet i en skål og rør gærret ud i det. Tilsæt nu afkølet smeltet smør og sukker samt æg og salt.

Ælt nu melet i lidt efter lidt til du får en glat og smidig dej – det bedste og mest luftige resultat opnås ved at bruge en køkkenmaskine. Lad dejen hæve i minimum en halv time.

Tænd ovnen på 200 grader. Form dejen til små kugler og placer dem ved siden af hinanden i et ovnfast fad eller bageform beklædt med bagepapir. Lad bollerne efterhæve i cirka 15 minutter.

Bag bollerne i 15-17 minutter til toppen er gylden. Tag dem ud af ovnen og pensl dem med lidt smeltet smør og drys evt. med havregryn eller sesamfrø.
Bon appétit!