Verdens bedste speltbrød

Lørdag den 2. januar 2016

Print opskrift

Original opskrift:
Speltbageren

Ingredienser: Vejledning:
Dag 1:
Opløs gæren i kombucha og lad det stå en halv times tid. Hvis du ikke bruger gær, så bare lad kombuchaen blive stuetemperatur.
Tilsæt salt og lad stå i 10 min. Tilsæt derefter melet.
Ælt dejen indtil den slipper skålen (når den siger "slask" "slask"… – Dejen er meget våd!)
Foretag evt. glutenprøven for at sikre dig at dejen er æltet perfekt.
Sæt låg på skålen og lad dejen hæve i stuetemperatur og overdækket i 1 time. Derefter sætter du dejen med skål og det hele i køleskab og venter 2 døgn.

Efter 2 døgn:
Tænd ovnen på 300 grader med bunden af en stegeso eller bagesten (eller den form du nu foretrækker) i.
Tag skålen med dej ud af køleskabet og sæt den i stuetemperatur og vent en times tid.
Tag stegesoen ud af ovnen (MED ovnhandsker på!) og for med bagepapir (igen MED ovnhandsker på!).
Hæld dejen ud af skålen og ned i formen med bagepapir. Undlad at skrabe det hele ud, da det skal ligge bund til en ny portion.
Sæt formen i ovnen og skru ned til 225 grader og bag brødet i ca. 30-35 min.

Brug skålen med dejrest til at lave en ny portion.

Velbekomme!