Speltboller

Luftige og lækre fødselsdagsboller med spelt

leaskovbo.dk / Opskrifter / Bagværk / Speltboller

Man får den lækreste, luftige dej ved at ælte denne speltdej på køkkenmaskine, men den kan også æltes i hånden. Kan laves med eller uden rosiner.

Placer små kugler af dej i en bageform eller på en bageplade, beklædt med bagepapir.

Når bollerne er bagt pensles de med lidt smeltet smør som suger ind i bollerne og giver dem en lækker overflade. Herefter kan bollerne drysses med lidt havregryn eller sesam.

Resultatet er fantastisk luftige fødselsdagsboller eller bare lækre boller til eftermiddagskaffen.

1 time

20 boller

Ingredienser

  • 2½ dl lunkent vand
  • 75 gram afkølet smeltet smør + lidt til pensling
  • 25-50 gram gær
  • 1 spsk sukker eller anden sødemiddel
  • 1 tsk salt
  • 1 æg
  • 8 dl sigtet speltmel
  • evt. havregryn eller sesamfrø
  • 1 dl rosiner, kan udelades.

Vejledning

Kom vandet i en skål og rør gæren ud i det. Tilsæt nu afkølet smeltet smør og sukker samt æg og salt. Tilsæt evt. rosiner.

Ælt nu melet i lidt efter lidt til du får en glat og smidig dej – det bedste og mest luftige resultat opnås ved at bruge en køkkenmaskine.

Lad dejen hæve i minimum i en halv time.

Tænd ovnen på 200 grader.
Form dejen til små kugler og placer dem ved siden af hinanden i en bageform eller på en bageplade beklædt med bagepapir.

Lad bollerne efterhæve i cirka 15 minutter.
Bag bollerne i 15-17 minutter til toppen er gylden.
Tag dem ud af ovnen og pensl dem med lidt smeltet smør og drys evt. med havregryn eller sesamfrø.

Velbekomme!