Lea Skovbo Jensen
Struktureret, åbensindet og lærenem med mange års erfaring indenfor kommunikation og formidling.
leaskovbo.dk / Opskrifter / Bagværk / Speltbrød
Original opskrift:Speltbageren
2 døgn
1 brød
Opløs gæren i det kolde vand.Tilsæt mel og salt.Ælt dejen indtil den slipper skålen (Bemærk: dejen er meget våd!)
Foretag evt. glutenprøven for at sikre dig at dejen er æltet perfekt.
Lad dejen hæve lunt og overdækket i 1 time.Derefter sætter du dejen i køleskab i en tætsluttende beholder og venter 2 døgn.
Stil bunden af en stegeso eller enden fortrukne form i ovnen og tænd ovnen på 250°C. Stil dejen i stuetemperatur og vent en times tid.
Tag formen ud og fór den med bagepapir.Skru ned på 225°C og hæld dejen direkte fra skålen og ned i den forede form.
Bag brødet til det er brunt og sprødt, ca. 30 min.