Speltbrød

Verdens bedste brød

leaskovbo.dk / Opskrifter / Bagværk / Speltbrød

Original opskrift:
Speltbageren

2 døgn

1 brød

Ingredienser

Vejledning

Opløs gæren i det kolde vand.
Tilsæt mel og salt.
Ælt dejen indtil den slipper skålen (Bemærk: dejen er meget våd!)

Foretag evt. glutenprøven for at sikre dig at dejen er æltet perfekt.

Lad dejen hæve lunt og overdækket i 1 time.
Derefter sætter du dejen i køleskab i en tætsluttende beholder og venter 2 døgn.

Stil bunden af en stegeso eller enden fortrukne form i ovnen og tænd ovnen på 250°C. Stil dejen i stuetemperatur og vent en times tid.

Tag formen ud og fór den med bagepapir.
Skru ned på 225°C og hæld dejen direkte fra skålen og ned i den forede form.

Bag brødet til det er brunt og sprødt, ca. 30 min.

Velbekomme!