Ostekage
Med appelsinsirup og på lækker nødebund
leaskovbo.dk / Opskrifter / Kage / Ostekage
Ingredienser Bunden
Bund:
- 2 dl nødder (paranødder, mandler, macadmiannødder m.m.)
- 1 dl dadler, udstenede
- 2 tsk kokosolie
- 1 dl kokosmel
Vejledning Bunden
Bund:
Hak nødderne groft. Blend derefter dadlerne med kokosolien – tilsæt en smule vand, hvis nødvendigt.
Rør dadelmassen, hakkede nødder og kokosmel sammen til en masse. Beklæd bunden af en springform med bagepapir, det gør det lettere at få den færdige kage ud af formen.
Massen fyldes i springformen og den stilles koldt, mens du tilbereder ostecremen.
Ingredienser ostecremen
Ostecreme:
- 2 stk. økoappelsiner – skal og saft heraf
- 250 g god blød gedeost eller ricotta ost
- 5 ark husblas
- 80 g flormelis eller sødemiddel melis
- 2½ dl risfløde, havrefløde, sojafløde m.m.
- 1 tsk vanillepulver
Vejledning ostecremen
Ostecreme:
Læg husblas i blød i koldt vand i 5-10 minutter mens du koger appelsinsiruppen.
Bring appelsinskal, vanillepulver, flormelis samt saft af 1-2 appelsiner i kog og lad det koge godt ind i ca. 5-10 minutter.
Vrid husblasen fri for vand og smelt den i siruppen – tag gryden af varmen. Hæld siruppen i en skål og sæt den på køl.
Pisk fløden (eller brug Risskum på spray) og kom den bløde ost i. Pisk videre til det har en ensartet konsistens. Tilsæt den afkølede sirup og vend det godt sammen.
Hæld blandingen på den afkølede bund og sæt retur i køleskabet et par timer – gerne natten over.