½ tsk. hjortetaksalt (eller 1 tsk glutenfri bagepulver*)
½ tsk. stødt ingefær
½ tsk. stødt kanel
½ tsk. stødt nelliker
½ tsk. stødt peber
evt. ½ tsk. appelsinskals-mel/pulver
Vejledning
Tænd ovnen på 200 grader. Rør smør, sukker og farin godt sammen og rør ægget i.
Bland de tørre ingredienser og vend dem i æggemassen. Saml dejen og del den i 8 portioner.
Tril portionerne til pølser og skær hver pølse i ca. 20 stykker. Tril dem til kugler eller lad dem være rustikke, og læg dem på bageplader med bagepapir.
Bag pebernødderne 10-15 min. og sæt dem til afkøling på en rist. Opbevar i kagedåser.
Tips! Du kan selv blande glutenfri mel af 3 dl rismel og 1 dl kartoffelmel. Andre glutenfrie meltyper er f.eks. boghvedemel, hirsemel, kikærtemel, majsmel, quinoamel, sojamel og tapiocamel. Disse kan bruges alene eller blandes. Smag dig frem til, hvilke meltyper, du bedst kan lide.
* Glutenfri bagepulver blander du af 1 spsk natron, 2 spsk vinsyre og 2 spsk majsstivelse.