Jordbærtærte
Mazarinbund:
- 200 gram smør
- 100 gram rørsukker eller sukrin
- 200 gram fint/groft-revet marcipan (hvis marcipanen er kold/frossen er den nemmere at rive), gerne hjemmelavet uden sukker
- 3 æg
- 75 gram boghvedemel/mandelmel (jeg brugte 70 gram, så føl dig frem)
Smør og sukker røres sammen.
Æg og marcipan tilsættes og det piskes i nogle minutter inden boghvedemelen tilsættes.
Det hele piskes grundigt i yderligere nogle minutter, inden det puttes i en form (springform, tærteform, muffinforme m.m. (denne form er ca. 30 cm i diameter)).
Bages 20-25 minutter ved 180 grader på almindelig ovn.
Køles ned og pensles med 100 gram 70%-80% chokolade, hvorefter den stilles på køl, mens man skyller- og gør de friske jordbær klar.
Creme:
- 1 pose Dr. Oetkers kagecreme med vaniljesmag.
- 2-4 dl mandelmælk, afhængig hvor fast cremen ønskes, (se Dr. Oetker-pakken for piskning.)
- ¼ liter ris-, havre- eller soja-fløde kan evt. piskes og vendes i.
Cremes påføres og pyntes med friske jordbær!
Værsgo’!